maanantai 31. joulukuuta 2012

Tilinpäätöst ja uut alkuu kohre

Näi vuare lopus pruukataa tehrä jonkillaist tilinpäätöst menneest vuarest. Mul ei ny kyl o mittää kuvakavalkaarii väkerretyist töist, mut o niit valmistunu. Jokune.

Mitenkää tasast ei o elämä ollu, eli ei o ollu sit tylsääkää. Kaikellaist oon tehny, nähny, kuullu, tuntenu ja kokenu. Ystäviiki o menny ja tullu. Ja vaik kaik ei o iha menny niinku Römssöös ni yhtää ei karuta.

Niinko sanallasku sannoo, kaik mikä ei tapa, kasvattaa. Soon sit eri asia oonko mittää oppinu. Sen näkkee sit.

Ny lähretää kohti uut vuat ja sen kiamuroi. Valosel miälel. Nimittäi asioil o taipumus hoituu. Taval tai toisel.

Valosuut tua ainaski nää paperihärpäkkeet joit oon menneen syssyn väsänny. Täs liäriö mallises oon upotellu ekaks katiskaverkkoo paperimössöö ja sit kutonu puikoil paperilankast suka pääl. Sisäl tunkasi äskö se lamppusarja ko eile lupasi hakkee rautakaupast. Siin o 20 lamppuu, eikä oikee o hyvi aseteltu, mut ei sitä ny kaikkee täs häräs kerkii.

Tän toise tein jo aikasemmi syssyl. Siin o metallirenkaan pääl tehty tommosii lenkkei paperinauhast ja ne o kiinnitetty paperilankal virkkaamal. Lamppuje väri o parempi ko erellises, sihe olis tarvinnu kans tän väriset saara, mukko ei näi joulu jälkee o ennää paljoo valinna varraa.

Mää oon täs miättiny et pitäskö tehrä jonki sorti uurevuare luppaus tost kästyätarvikkeire hankinnast, ko tavaraa o kaapit väärälläns. Vaa taitaa ol aika vaikee homma, nääs ko loma jälkee alkaa tyäsäoppimine ja se tapahtuu muutamas oikee miälenkiintoses kästyäliikkees. Ni et jos mää sitte varovast luppaan et koitan eres vähä vähentää niire hankintaa...

Oikee hyvvää Uut Vuat kaikil! Olkaa varovaisii rakettein kans ja siivolla varsinki sen alkohoolin kans. Vaik tipato tammikuu alkaaki entise tyäkaveri mukkaa vast toine päivä tammikuut...

5 kommenttia:

 1. Upeita ja tunnelmallisia uusia juttuja olet tehnyt.

  Oikein hyvää pian alkavaa vuotta 2013 Sinulle !

  VastaaPoista
 2. Iloista ja idearikasta Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 3. Kauniita töitä! Miul on ainakin iha mahottomuus antaa lupauksia kankaije ostamise lopettamisest tai sit miut pitäs köyttää mäntyy kii. paremp on ko eo luppaa mittää.
  Mukavaa uutta vuotta siulle ja nauti ku saat pyöriä kästyötarvikkeihe seas.

  PS: jos sie viel ottasit tuon ropottivahvistukse pois päält, nii tää kommentointi ois paljo helpompaa...

  VastaaPoista
 4. Kauniita töitä! Mulla itselläni on tuo alimmainen, sain sen lahjaksi ja se on mulla käytössä marraskuun alusta aina maaliskuun loppuun asti! Hyvin onnistuit rautalankajutussakin, ei varmaankaan ollut helppo tehdä??! Ja niistä lupauksista...lupaa vaan ja ainoastaan tehdä käsilläsi aina kun ehdit jotain!! Ihanaa tuo murteesi, niin kotoista vaikka eri murretta onkin kuin mun, murteesi on nättiä!

  Oikeen palio onnia ja ilua koko vuodeksi!

  VastaaPoista
 5. Peikolta ja suuri onnenlohmare, josta voi murtaa hitusia niitä tarvitessaan :)

  VastaaPoista

Saa kommentoira :)