torstai 9. tammikuuta 2014

Hyvvää tätä vuat vaa

Oon tossa pitäny vähä niinku taukoo. Koon ollu kaikennäköst. Menemät sen enempää likasii yksityiskohtii aattelin ilmottaa, et oon päättäny taas jatkaa. Et niinku näi.

Viime vuarest o pakko sannoo, et alko tua tyä sit nii maan perusteellisest haittaan näit harrastuksii. Jos ny kaikkee voi sit harrastukseks sannoo. Käsitöit tullee ainaski tehtyy hittaammal tahril ko aiemmi. Mut ei se haittaa, kuka muka mun o käskeny niist ressiä ottaa. Täsä tuan essii muutama jutu, jokka oon vääntäny viime vuare pualel.

Enne valmistujaisii tuli tenkkapoo, ko ei ollu hiattoma juhlahammee kans mittää sihe sopivaa vaatet laitettavaks jos sattuis kylmä ilma olleen. Eikä rahhaa köyhäl opiskelijal tiätty yhtää kaupast semmost ostaan. Sattumoisi löyty lankavarastoist pari sattaa rammaa silki ja meronivilla sekotuslankaa, iha samavvärist ko mekko. Emmuist minkä merkkist oli mut jottai worsted-vahvust soli. Siit sit värkkäsi iha omast pääst kauheel kiiruul hartiahuivi.
No, ilma oli valmistujaispäivän ko morsei, enkä mää tommost noi paksuu lämmikettä tarvinnukkaa. Sitä paitti olis se ollu vähä mummumaine. Mut kaula ympäri kiatastun soon hyvä ny talvel. Ei kutitakkaa yhtää. Ja väri o iha mun.

Toi on toi Seekki ny kauheen suasittu essiintyjä. Mää tykkään erityisesti sen piisist "Sokka irti".  Soon tullu mulle niinku läheiseks. Ei sen takkii et mul olis varraa kauhiast niit sokkii irrotella, eihä sitä mun keski-ikäne maksakaa kestäis. Mut onneks o muit ahkerii siin asias. Mää sai viime kevvään paikalliselt kauppiaalt pari pussillist juamatölki sokkii. Sano, et tee ny niist jottai, ko hän o aikans kuluks niit palautetuist tölkeist irti nyppiny ehtoisi. Syssyl piti men oikee sit kurssil, et opein tekkeenki niist jottai. Kauhee mont hianoo teelmyst sain alul, mut jottai oon saanu valmiikski. Piänempää pussukkaa mahtuu älypuheli sisäl sopevast ja isompaa soppii nois hommis tarvittavat tyäkalut, niinko ny esmerkiks sivuleikkurit ja piänet pihrit.

Mää sit oroti, et Sauli ja Jenni olis mun kuttunu Tamperetalloo, ko mää oli tehny sitä varte ittelleni hianot kääryt ja rannerenkaakki noist sokist.
Mut ei vaa kuttua kuulunu. Iha kummallist. Olikoha Itella hukannu se? No, tarttee varmaa säästää nua sit tän vuare juhlii, pääsee näytteleen niit sit oikee Helssinkii resitenti linnaa, ko se pannaa ny kuntoo.

Emmää ny sit muist muut mitä o pitäny jo aikasemmi näyttää. Mut niit keskeneräsii o. Täski o yks teelmys. Kyä kai tääki joskus valmiina tääl plokis näkkyy.


7 kommenttia:

 1. Johan tuossa oli vaikka mitä valmista, kivat nuo korut nipsuista! Nuo olisi ollut hienot Tampere talossa.
  Hyvää 2014 vuoden jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää vuotta sinullekin Tii !
  Ihania töitä olet tehnyt. Klipsuja ja muutakin. Tuo ensimmäinen on kaunis väriltään :)

  VastaaPoista
 3. Hianoja nua rinkulat. Ne voisi sopia vaikka korvarenkaiksi :) Ainakin peikoille :)

  VastaaPoista
 4. Kiva, kun päätit jatkaa! Huivi on hieno ja Sauli ja Jenni eivät tiedä kuinka upean vieraan menettivätkään.

  VastaaPoista
 5. Hyviltä näyttää kaikki tyynni! Sano muuta siitä työn haittaamisesta...ideatkin pakkaa hukkua töiden alle ja sitten ei illalla enää jaksa miettiä, että mikäs se idea olikaan. En ole tehnyt prinipomeista mitään mutta säpäs saitkin aikaiseksi oikeat pressanjuhlien Prinipom -korut! (prinipom on se tölkin klipsu)

  VastaaPoista
 6. Kauniita huiveja oli jo tuolla viimevuoden puolellakin, mutta tämä pinkki on kanssa mun mieleeni kun tykkään väristä. Noist kaljatölkinrenksuist en välitä ollenkaan. Onneksi ei mun tartte kaikkee tehdäkkään. Ei riittäs päivät eikä yöt.

  VastaaPoista
 7. Peikko teki katajanoksasta virkkuuneulan. ehkä sekin jonain päivänä kertoo, syntyyikö mitään.

  VastaaPoista

Saa kommentoira :)