maanantai 23. helmikuuta 2015

Den där didär härvelikäyttö?

"No minkä ihmee räti soon taas heittäny hankelle tuulettuun?", ne aattelee ny.

Puikot o kummiski suihkinu eessuntaas, mut reunast en saanu tasast sit millää. Joku virhe siin varmaa täytyy olla.

Jaa-a, täst tullee miälee yks tarina yhrest nimeltä mainittemattomast porislaisest tekstiilitehtaast. Sin tuli joskus, no ainaski viiskytävuat sitte, ruattalaisia viaraita tutustuu suamalaisee puuvilla käsittellyy. Erityisesti oliva kiinnostuneit hianoist konneist. Mut  ei löytyny oikee miästä, joka olis osannu selittää niist heitin omal kiälellään. Onneks porukka keksi että juu, kyl insinööri ossaa. Nii sit hajettii insinööri paikalle ja hält viaraat kysy miältä kiinnostavii kysymyksii ruattiks. Insenjööri karautti kurkkuaa ja alotti: "Den där.....didär... öh.... härvelikäyttö...."

Tää malli oli netis vestivaalihuivin nimel, mut soli saanu sen nime vaa lankan mukkaa, joka sattu oleen nimeltäns Festival. Tää teelmys o mummiälest niinko jonku härvelin ratas. Sen takkii mää ristein mun huivini härvelihuiviks, toho ereltävvää tarinaa viitate.

Hauska huivi oli tehrä. Ja taas tuli vähennettyy melkei kahrellasaralla krammalla lankavarastoo. Lanka o Aade lõngin tuatantoo ja iha ite hajettu tualt kaukaa Suamellahren toiselt lairalt. Samalla ko huivii neuloin, tuli muisteltuu setämiästä, joka oli töis tosa nimeltä mainittemattomas tehtaas. Mut hän ei ollu se insinööri.

8 kommenttia:

 1. Ihana Härvelihuivi. Ei tuo mikään Festarihuivi tosiaankaan ole. Kauniit värit ja mahdottoman vaikealta näyttävä muoto.

  VastaaPoista
 2. Ihana monimuotoinen huivi ja kauniin värinen!

  VastaaPoista
 3. Vähän on röpyliäinen tuan huivin toinen reuna, mut toinen on mukavan tasanen. Sillä voi varmaan veistää ja sahata samalla huivilla :)

  VastaaPoista
 4. Jestas...siinä on kivaa kahmalokaupalla! (En osaa tehdä tommosta huivia, tottapa siinö on jotain pidennettyjä kerroksia, ne menevät lyhykäisyydessään..yli hilseen.)

  VastaaPoista
 5. Nyt "elonjuntuni" alkaa olla lopusuoralla, siis se työ...ei niinku muutoon, kait...

  VastaaPoista
 6. Mitä sinne kuuluu??????????????????????????????

  VastaaPoista

Saa kommentoira :)