keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Hämmeesä

Pari mun retkistäin o kohristunu Hämmeesee. Ekaks mää meni mun serkkulikan tyä Heinolaa. Me kaks aika hiljast plikkaa sanottii sen viikollopu aikan pari sannaa sillontällön... Nojuu, mailmaa tuli parannettuu iha olan takkaa. Heinolas retkeiltii lintutalos ja motokrosraral ja terveyskeskukse tianoil ja sit siä Siltasaares mis oli sit hianoi hiakkaveistoksii muutama kappale. Kaffee ja paakkelssiki oli siäl hyvvää.
Tual Muumin unelma takan näytti oleva joku  isompi pytinki. Soon kuulemma Forskullan kartano, josa toimii tillausravinteli. Ei mikkää kauhee huano talon paikka.
Se, mikä oli lähestulkoo unohtumato hetki serkkulikan tykön oli, ko mää opeti sille mite virkataa afrikkalaine kukka. Sil meinaa o tää virkkausharrastus aika tuare juttu ja iha pikkase vaa o inttapään vikkaa... Mut oppi se, ja nyt onki sit varsi hurjat virkkaussuunnitelmat ens kesäks... niist sit myähemmi, ko ne totteutuu.

Toine hämäläine paikka misä oon käyny hiljattai yäkyläs o Tervakoski. Mää kävi pitämäs siä Kapiokirstu ry:n jäsenil nallentekokurssii. Villaukse näin Puuhamaastaki, mut ei se jostai syyst ennää verä pualeensa. Sitä teki ennemmi askartelupuati nimeltänsä Coconut, kannattaa poiket jos kuljette siä. Soon iha Vappaavalinna viäres, sen kaljapaari toisel pualel.

Yäpaikas oli sit hianon näköne kukkane, isäntä oli sen tuanu emännälle, ko se joutu siivoon yksiksee, ko miäs oli sairaslomal. En tiä mikä se oikee o, lehret ja nuput näyttää iha kloksiinial, mut kukat o ko ruusui. Onks kellää tiatoo?
Muutama nalle tuli valmiiks kurssil, mut niitte kuvie julkasemisee e huamannu kyssyy luppaa. Aattelin kumminki tämä vanha nalleherran (vai olikse rouva/neiti) kuva näyttää. Hän o 46 vuatta vanha ja iha kauhia tärkee viä omistajallens.

5 kommenttia:

 1. Upea hiekkalinna.
  Meillä asustaa mieheni 1-vuotiaana saama nallevanhus, joka on jo 58 vuotias.

  VastaaPoista
 2. Kaikki karhut on tärkeitä. Vaikka vaan pelkkinä ajatuksina. Peikolta pöö niille kaikille.

  VastaaPoista
 3. Ompas ilmeikäs nallukka.
  Noista hiekkateoksista en käsitä vieläkään miten ne oikein pysyy kasassa.

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja ja paikkoja. Ei tosiaan ollut huono paikka talolle, ei niin. Aivan väkisten siellä voisi itsekin asustella. Voi kun nuo hiekkajutut saisi pysymään jälkipolville asti. Kumma miten pysyvät koossakaan. En tunnistanut kukkaasi, niitä nuppuja! Nallevanhus on ihanaMulla taitaa olla yhtä vanha nalle, 47v. Pidän sitä kuin kukkaa kämmenellä.

  VastaaPoista
 5. Kivoja juttuja sinulla täällä.

  VastaaPoista

Saa kommentoira :)